Tmi Taru Tarvainen | taru.tarunomainen@gmail.com
tarkkasilmäinen taittaja, graafinen suunnittelija & kalligrafi


YLEISTÄ

TALENTUMIN KIRJOJA

MUITA TÖITÄ

M&M-LEHTI

SEKALAISIA

TAIDENAUTINTO

KORTTEJA YMS.

KALLIGRAFIAA

 

KOMMENTTEJA

TARUN CV

YHTEYSTIEDOT


Nukkuminen kannattaa aina -kalligrafiatyö

Sana kalligrafia tulee kreikan kielen kaunista ja kirjoittamista tarkoittavista sanoista. Suomessa monet ajattelevat sen viittaavan itämaiseen kirjoitukseen, vaikka länsimainen kalligrafiakin on tullut koko ajan suositummaksi.

 

Kalligrafisesti toteutettuja ajatuksia

Graafisen suunnittelun töissä olen tarkka tavutuksista ja oikeinkirjoituksesta, mutta kalligrafiatöissäni tykkään haastaa katsojaa ja rikkoa rajoja. Käytän usein töissäni omia tekstejäni.

 

Kävele rappuset -kalligrafiatyö

Minulle tärkeintä kalligrafiassa on kirjainten elävyys varsinkin näin tietokonefonttien aikakaudella. Aloin opiskella kalligrafiaa Kankaanpään taidekoulussa vuonna 1997 ja opiskelu taitaa jatkua koko elämäni. Kaikissa kalligrafiatöissä helppo luettavuus ei ole tärkein tavoitteeni.

Kutsuja kalligrafianäyttelyihin

Olen osallistunut kahdesti Kontiolahden Kotiseutukeskuksessa järjestettyihin näyttelyihin ja tehnyt niihin kutsut ja julisteet. Suurimman kiitoksen näyttelyiden onnistumisesta ansaitsee kuitenkin ystäväni Helena Rissanen. Helenan ansiosta näyttelymme saivat myös mukavasti julkisuutta, jopa kokosivun jutun paikalliseen Karjalaiseen.

 

Kalligrafiakurssin harjoitustyö

Tämän työn tein Kankaanpään kalligrafiasymposiumissa amerikkalaiskalligrafi Thomas Ingmiren workshopissa. Minulle kalligrafia voi edustaa niin luettavaa ja kaunista tekstiä kuin nykytaiteen omaista katsottavaa kuvaakin.

 

Kirjekuoria

Lähetän aika usein myös paperista postia ja tekstaan aina kirjekuoret, tosin usein nopeasti huopakynällä. Yleensä en kuitenkaan lähetä kirjeitä itselleni: nämä kuoret osallistuivat kirjekuorinäyttelyyn Helsingissä enkä viitsinyt postittaa ystävilleni tyhjiä kuoria.


kirjekuorinäyttelyn kutsu

Tein kirjekuorinäyttelyyn myös kutsun ja saimme näyttelystä paljon myönteistä palautetta. Posti kuitenkin halusi karsia liian taiteelliset kuoret pois: postimerkin kuuluu olla oikeassa yläkulmassa ja vastaanottajan osoitetiedot on oltava selkeästi omilla riveillään.


Kirjekuoria M&M-lehden tapahtumakutsuille

Muutama amerikkalainen kalligrafi elättää itsensä tekstaamalla kirjekuoria ja muuta materiaalia lähinnä häihin. Suomessa harvalla on varaa tai kiinnostusta maksaa käsintekemisestä. Nämä kuoret tein M&M:n tapahtumakutsuille, kuoria tuli yhteensä noin 400 ja niiden tekstaaminen oli mukavaa hommaa.


ETUSIVULLE