Tmi Taru Tarvainen | taru.tarunomainen@gmail.com
tarkkasilmäinen taittaja, graafinen suunnittelija & kalligrafi


YLEISTÄ

TALENTUMIN KIRJOJA

MUITA TÖITÄ

M&M-LEHTI

SEKALAISIA

TAIDENAUTINTO

KORTTEJA YMS.

KALLIGRAFIAA

 

KOMMENTTEJA

TARUN CV

YHTEYSTIEDOT


Papukaijan koulutuksen perusteet -kirja

Olen aina pitänyt eläimistä ja hyödyllisiä eläinkirjoja kustantava Sanasilta onkin ollut erityisen mieluisa asiakas. Papukaijan koulutuksen perusteet -kirjassa on erinomaisesti selitetty myös yleisesti eläinten koulutukseen liittyviä asioita. "Maailma muuttuu... ja ainakin lemmikkipapukaijojen kohtelussa muutos käy kohti parempaa."

 

Sanasillan eläintietokirjojen esite

Tein Sanasillalle myös esitteen eläintietokirjoista. Sisältö mahtui taitetulle A4-arkille juuri sopivasti. Sisäaukeamalle kokosin koirakirjoja, joita tuotannosta onkin valtaosa. Esitteitä voisin mielelläni tehdä enemmänkin, tämä oli oikein mukava työ.

 

Eka- ja tokaluokkalaisten matematiikan oppikirjat

Olen taittanut Otavalle eka- ja tokaluokkalaisten matematiikan oppikirjat, Tuhattaiturit 1a, 1b, 2a ja 2b. Oppikirjoissa jokaista sivua tehdään ja korjaillaan useaan otteeseen. Kuvittajia oli kaksi ja minäkin piirtelin jotakin pientä tarvittaessa sekä etsin arkistoista vanhoja käyttökelpoisia kuvia. Vaikka tekemistä näissä kirjoissa paljon olikin, oli hienoa nähdä, kuinka huolella Suomessa oppikirjat tehdään.

 

High five! 3 Activities

Taitoin Otavalle myös englannin tehtäväkirjan High five! 3 Activities. Kirjasarjan ensimmäisenä tässä oli erityisen paljon työtä, kun elementit hakivat moneen kertaan paikkaansa. Tähän kirjaan tehtiin samalla myös vastauskirja ja sivuille piti saada mahtumaan välillä aika pitkiäkin vastauksia varsin suurella fontilla.

kirjan kansia Vastapainolle

Tein muutaman kirjan kannen Osuuskunta Vastapainolle. Julkaise tai tuhoudu! Johdatus tieteelliseen viestintään -kirjassa sain käyttää kalligrafiataitojani kannen taustalla. Journalistin vapaus -kirjan typografia viittaa vuonna 1983 ilmestyneeseen Journalistinen vapaus -kirjaan. Kalligrafisessa "kukkasessa" lukee sananvapaus.

 

logo yritykselle nimeltä Kidipro

Kidipron logon suunnittelin aluksi käsin kahdella eri levyisellä pyöreäpäisellä tekstausterällä ja sitten piirsin sen vektorimuotoon tietokoneella. Yritys on rekisteröity pariskunnalle, Kimmolle ja Heidille, ja logon tulee soveltua niin rakennusvalvontaan kuin puhevammaisten tulkkauspalveluunkin.

 

Inkludera flera -logo

Inkludera Flera on Bildningsalliansenin hanke, jolla on tarkoitus madaltaa kynnystä vanhemmille ihmisille nettiin uskaltautumisesta.

 

englannin oppikirja

Olen taittanut Tammelle englannin oppikirjan Let's Go! 3. Kiva kirja, tällaisen minäkin olisin mielelläni ottanut englannin opintojeni aluksi.

 

Suomen Opiskelija-asunnot Oy:n painotuotteita

Suomen opiskelija-asunnot Oy:lle taitoin vuosiraportin ja suunnittelin myös muita painotuotteita.

 

ETUSIVULLE