Tmi Taru Tarvainen | taru.tarunomainen@gmail.com
tarkkasilmäinen taittaja, graafinen suunnittelija & kalligrafi


YLEISTÄ

TALENTUMIN KIRJOJA

MUITA TÖITÄ

M&M-LEHTI

SEKALAISIA

TAIDENAUTINTO

KORTTEJA YMS.

KALLIGRAFIAA

 

KOMMENTTEJA

TARUN CV

YHTEYSTIEDOT


kirahveja erilaisilla tekniikoilla

Opiskelu Lahden Muotoiluinstituutissa vuosina 2010–2013 oli sikälikin antoisaa, että monilla kursseilla tehtiin töitä myös käsin ja opin ihan uusia tekniikoita. Olen opiskellut työn ohessa lähes koko työurani ja muissa opinahjoissa kalligrafiaopintoja lukuunottamatta opiskelu on painottunut tietokoneella tekemiseen.

 

Tarun ensimmäinen oma fontti

Oikean mielikuvan luovat kirjaimet ovat minulle kaikissa töissäni tärkeitä ja haaveilinkin aikoinaan ryhtyväni fonttisuunnittelijaksi. Kalligrafiaopintoni ja käsintehdyt kirjaimet veivät kuitenkin mukanaan ja tähän mennessä olen suunnitellut vasta tämän puolivalmiin fontin, jota käytän logossani.

 

Leiskani HSL:n kampanjaan ja oikea mainos

Muotoiluinstituutin mainonta- ja kampanjasuunnittelun kurssilla pääsimme tekemään mainostoimisto 358:lle ehdotuksia HSL:n kampanjaan, jossa oli tarkoitus houkutella yksityisautoilijoita käyttämään myös julkista liikennettä. Oli hauskaa nähdä kuvaideani myöhemmin ihan oikeassa toteutuksessa, joka vieläpä valittiin vuoden 2014 kampanjaksi Adprofit-kilpailussa.

 

Helsingin säätilataulukko

Olen aina pitänyt kaikenlaisten graafien ja taulukoiden tekemisestä. Tässä graafissa on tarkoitus esittää yhdessä kaaviossa mahdollisimman monta tietoa Helsingin vuosittaisesta säätilasta.

 

Hiilen kiertokulku in English

Tämä graafi esittää hiilen kiertokulkua.

Opiskellessani Lahden Muotoiluinstituutissa pääsin perehtymään myös infografiikan verkkojulkaisemiseen toimiessani opponenttina Mika Minkkiselle. Hänen opinnäytetyönsä Infografiikan uudet muodot käsitteli graafista suunnittelua, dataa ja journalismia verkkojulkaisemisen aikakaudella. Minusta oli hyötyä lähinnä oikolukijana, mutta opin itse paljon uutta.

ETUSIVULLE