Tmi Taru Tarvainen | taru.tarunomainen@gmail.com
tarkkasilmäinen taittaja, graafinen suunnittelija & kalligrafi


YLEISTÄ

TALENTUMIN KIRJOJA

MUITA TÖITÄ

M&M-LEHTI

SEKALAISIA

TAIDENAUTINTO

KORTTEJA YMS.

KALLIGRAFIAA

 

KOMMENTTEJA

TARUN CV

YHTEYSTIEDOT


kirjat Nettopositiivisuus ja Onnistunut yritystapahtuma

Talentumin ammattikirjallisuus on ollut mielenkiintoista taitettavaa ja jokaisesta kirjasta myös yleissivistykseni on mukavasti parantuntut. Toisin kuin kannen suunnittelija, minä voin aloittaa taiton suunnittelun tutustumalla joko käsikirjoituksen raakaversioon tai ainakin osaan siitä.

 

Talentumille taitettuja ammattikirjoja

Mielestäni olen onnistunut silloin, kun suunnittelemani kirjan sisäosa näyttää toisen graafikon suunnitteleman kannen kanssa itsestäänselvältä. Ja tietenkin myös selkeältä ja helposti luettavalta.

 

 

Toimistotyöläisen ruokapäivä -kirja

Toimistotyöläisen ruokapäivä oli erityisen kiva taittotyö, koska sisältö on hyvin monimuotoinen ja tekstistä löytyi hyödyllisiä vinkkejä myös tälle kotitoimistotyöläiselle. Kuvasin keltaisia, punaisia ja vihreitä muistilappuja tekstinostojen pohjaksi ja Carelia-sarjan lusikan kainalotekstien reunukseen.

 

Vuorovaikutus johtajan työssä -kirja

Mietin aina hyvin tarkkaan kirjoissa käyttämäni fontit. Tässä kirjassa kansifontti oli leipätekstiksi sopiva ja helposti luettava. Kirjaan tarvitaan kuitenkin myös kontrastia ja vaihtelua, joten valitsin otsikoihin päätteettömän fontin light-version. Halusin vuorovaikutuksesta kertovan kirjaan ilmavuutta ja keveyttä ja laitoin sivunumeron pelkällä reunalinjalla sekä tekstinostot vaaleammalla harmaalla.

 

Ilmiön kaava -kirjan kansi ja sisäsivuja

Ilmiön kaava -kirjassa oli monia erilaisia tekstielementtejä ja tein siihen myös kuvituksia lukujen alkuihin. Kirjan tekijät ovat nuoria ja asiastaan innostuneita, ja samaa pirteyttä halusin saada sisällön ulkoasuunkin.

 

Etäjohtaminen-kirja

Yritän aina löytää kannesta elementtejä, joita voisin käyttää myös sisäsivuilla. Etäjohtaminen-kirjan kannessa olikin mukavasti valinnanvaraa.

 

Compliance-kirjan kansi ja sisäsivuja

Lisäväri on kirjataitossa erityisen hyödyllinen silloin, kun sisällössä on useita erilaisia tekstiosioita. Tässä kirjassa loppuun tuli vielä case-tekstien mallivastaukset, jotka löytyvät nyt helposti, kun laitoin reunojen kolmiot yli sivun reunojen, jolloin ne erottuvat myös suljetusta kirjasta.

 

Opas yksilölliseen motivointiin -kirja

Kuvapankkikuvat toimivat tässä kirjassa mielestäni ihan hyvin, kun rajasin ne kannen innoittamana ympyrän sisälle. Mielenkiintoinen kirja tämäkin: "Kun tiedät, mikä sinua todella motivoi, voit muuttaa elämäsi haluamaasi suuntaan." (Steven Reiss)

 

mustavalkoisia kirjataittoja

Level Up! Työrutiinit peliksi, Kirottu kaivos – totuuden jäljillä Talvivaarassa ja Huonosti käyttäytyvät osakkeet olivat mustavalkoisia taittotöitä. Vaikka käytänkin mielelläni taitoissa myös värejä, niin kaikkiin kirjoihin värillisyys ei ole tarpeen ja se voi vain turhaan viedä huomiota itse tekstistä.

 

Aukeamia taittamistani, mutta muiden suunnittelemista

Voin hyvin taittaa myös muiden tekemien mallien pohjalta kuten oli kirjoissa Markkinoinnin etiikka käytännössä, Arvopaperimarkkinalaki ja Luksus – suomalainen osaaminen kilpailuetuna. Omassa suunnittelussani kuitenkin olen hyvin tarkka esimerkiksi rivien pituuden ja kirjainvalintojen suhteen, koska hyvä luettavuus on mielestäni kirjoissa kaikkein tärkeintä.

ETUSIVULLE