Tmi Taru Tarvainen | taru.tarunomainen@gmail.com
tarkkasilmäinen taittaja, graafinen suunnittelija & kalligrafi


YLEISTÄ

TALENTUMIN KIRJOJA

MUITA TÖITÄ

M&M-LEHTI

SEKALAISIA

TAIDENAUTINTO

KORTTEJA YMS.

KALLIGRAFIAA

 

KOMMENTTEJA

TARUN CV

YHTEYSTIEDOT


Tmi Taru Tarvaisen käyntikortti

Olen tehnyt graafisen suunnittelun töitä yrittäjänä kotoani käsin vuodesta 2013. Ilopillerinäni on virolainen rescue-koiramme Repsu ja viihdyn hyvin kotityöläisenä. Tykkään tehdä töitä joustavasti, tarvittaessa iltaisin ja viikonloppuisinkin. Intohimonani on hyvä laatu ja mahdollisimman virheettömät tuotteet aikataulussa pysyen.

 

taittamiani kirjoja

Yrittäjänä minua ovat työllistäneet eniten kirjataitot. Oppikirjat ovat vieneet aikaani eniten, mutta niiden tekeminen onkin kaukana pelkästä tekstin taittamisesta. Olen suunnitellut näihin kirjoihin sisältöjen ulkoasut oppikirjoja ja paria poikkeusta lukuunottamatta.

 

vanhoja M&M-lehtiä vuosien varrelta

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä taitoin Talentumin M&M-lehteä 13 vuotta. Vaikka tykkäänkin tehdä mahdollisimman huolellista jälkeä, niin lehtitaittajan sähäkkyyttä minusta löytyy edelleen enkä kauhistu tiukkojakaan aikatauluja.

 

 

Suunnittelemiani kirjataittoja

Suunnittelutyylini on selkeä ja asiallinen, mutten kuitenkaan halua tehdä tylsiä ja mitäänsanomattomia ratkaisuja. Typografia eli työhön sopivat kirjaimet ovat minulle tärkeitä oikeanlaisen mielikuvan luojia. Minua ärsyttää nähdä kirjoissa ja lehdissä huolimattomuusvirheitä: on vääränlaisia lainausmerkkejä, liian lyhyitä ajatusviivoja ja väärinpäin olevia aksenttimerkkejä. Omista taitoistani korjaan löytämäni virheet, kirjoitusvirheet toimittajan kanssa neuvotellen.

 

Lahden muotoiluinstituutissa tekemiäni opiskelutöitä

Opiskelu Lahden Muotoiluinstituutissa oli pitkään haaveenani ja tarvittavat pohjaopinnot työn ohessa suoritettuani pääsinkin graafisen suunnittelun aikuiskoulutukseen ensiyrittämällä vuonna 2010. Opiskelun monipuolisuus oli kiva yllätys: en olisi uskonut, että osaan tarvittaessa suunnitella vaikka ovenkahvat! Valmistuin syksyllä 2013, kiitollisena juuri oikeaan aikaan kouluun pääsemisestä.

 

 

Nopeasti tehty kalligrafiatyö

Kiinnostus kirjaimiin on vienyt minut myös kalligrafian maailmaan ja opiskelemaan tekstausta. Historiallisesti oikeat kirjainmuodot eivät ole minulle niin tärkeitä, vaan kirjainten elävyys ja se jokin oma juttu, josta näkyy tekijän persoona.

ETUSIVULLE